Konsultācijas pa tālruni : 29 149 905
RSS

Blog posts of '2017' 'marts'

HMS Energia Mk II IEC ligzdas nomaiņa.

 

HMS - Vācijā ļoti pazīstams un populārs tīkla filtru un kabeļu ražotājs, kura izstrādājuma kvalitāte ir neapstrīdama. Tā nav viena no daudzajām kabeļu pārpakošanas firmām. Tās pamatā ir Hans M. Strassner tehniskās fizikas inženiera zināšanas un milzīgā pieredze.

 Energia Mk II ir populārs, sākuma līmeņa, tīkla filtrs Hi-Fi un mājas kinozāles audio sistēmām. lai arī filtrs izgatavots ļoti kvalitātīvi, tā ieejas IEC ligzda un tās pievienošana iekšējās instalācijas vadiem prasījās pēc nelielas korekcijas.

 

 

HMS Energia original IEC

 Rozešu vadi pievienoti pie IEC ligzdas kontaktiem ar "faston" uzgaļiem, kas no montāžas viedokļa ir ātri un ērti, bet no savienojuma stabilitātes viedokļa tie nebūt nav tie labākie.

HMS IEC inside

 

 Kā izrādījās ''faston'' uzgalis, pie vadiem, kuri savstarpēji savienoti ar vara cauruliti, pievienots diezgan pamatīgi- apspiežot un aplodējot. Attēlā redzamas apalvotas vara montāžas caurulītes. 

HMS inside wires

 Originālā IEC ligzda turējās vākā stingri, jo bez ligzdas atsperīgajiem ''klipšiem", palīgā tika ņemti epoksīda sveķi. Lai ligzdu dabūtu ārā no vāka nācās izmantot palīginstrumentu, ar skrūvgriezi un knaiblitēm vien nevarēja tikt galā.

iec removed

 

 

 

 

 

 

 

NCF fitted

 Vadu galau montāzas caurulītes diametrs pārsniedza Furutech FI-06 ligzdas kontaktu ieejas atveri, tādēļ nacās caurulītes nedaudz saplacināt, pie reizes notīrīt to virsmu no alvas paliekām. 

wires cleaned from solder

 

 Furutech kontaktu konstrukcija ļauj ar skrūvju palīdzību stingri piespiest vadus pie kontakta virsmas, kurš ir izgatavots no viena vara gabala. 

FI-06 wire fixing

 

Filtra vāks ar jauno NCF ligzdu bez grūtībām atgriezās savā vietā. Kopumā tas prasīja aptuveni vienu stundu darbošanās.  

HMS NCF IEC