Konsultācijas pa tālruni : 29 149 905
RSS

Blog posts of '2016' 'jūnijs'

Audioquest Minhenē 2016

Minhene 2016. Audioquest demonstrēja 4 labas lietas:

jaunos Dragonfly (selno un sarkano) kuri atšķirībā no priekšgājējiem ir pieslēdzami pi mobīlajām ierīcēm, gan Android, gan Appple. Klausījos mūziku no iphone- atšķirība un skanējuma uzlabošanās bija skaidri sadzirdama, gan starp abiem Dragonfly, gan pievienojot Jitterbug. Super manta!

Otri divi jaunumi- Niagara 7000 un Niagara 1000- jaunie tīkla (230V) filtri. Esmu pozitīvi pārsteigts! 7000 modelis ir ekskluzīvs ar atbilstošu cenu , bet 1000 modelis varētu būt "ceļams". Skanējuma atšķirība ir mazāka kā varētu domāt pēc cenu salīdzināšanas.

 

 

 

 

 

Furutech FP-TCS31

  Man ļoti paveicās! Iepazinos ar Parasound D/AC-2000, kurš būvēts uz dubulta UltraAnalog DAC 20400A konvertora. Pēc daudzkārtējām MSB konvertoru noklausīšanām esmu kļuvis par analogo konvertoru piekritēju. Tai pat laikā, zināma skepse pret vecāka gada gājuma tehniku mani ir. Pieslēgšana bija vienkārša- no CD atskaņotāja pa koaksiālo kabeli uz DAC, no tā uz jaunā Mytek Brooklyn analogo ieeju un tad uz Anthem PVA20.

  Pirmie iespaidi par Parasound bija ļoti pozitīvi, tikai nedaudz pietrūka dzidruma un gaisa, ko kompensēja plūdenā, komfortablā un emocionālā skaņa. Var būt arī, ka Parasound vēl nebija īsti iesilis. Nolēmu paeksperimentēt ar tīkla vadiem, jo pirmais pieslēgums bija ar visai vienkāršu HiFi Tuning OFC kabeli. 

Jāsaka, ka šis konvertors izrādījās ļoti jūtīgs pret tīkla kabeli. Piemeklējot kabeli galvenais mērķis bija iegūt nedaudz smalkāku un dzidrāku skanējumu, nezaudējot tā analogo dabiskumu. 

Furutech FP-3TS762 ar FI-E38/FI-28 (Rodija pārklājums) piešķīra skanējumam zināmu asumu un dinamiskumu, bet tomēr skanējums kļuva nedaudz samākslots, augšējās frekvences tika izceltas vairāk kā tas būtu vēlams un brīžiem kļuva pārlieku akcentētas. Varēja just, ka šim kabelim īstā vieta būtu kārtīgs jaudas pastiprinātājs, enerģiskas rokmūzikas atskaņošanai nevis tik delikāta iekārta kā Parassound 2000 "ultra analog" konvertors.

FP-TCS31- jaunais Furutech "Trīs C" vadītājs ir izgatavots no tīra bezskābekļa vara (OFC), pec jaunās Tripple C tehnoloģijas. Pēc Furukawa koncerna lēmuma pārtraukt OCC vara ražošanu, dēļ tā augstajām ražošanas izmaksām, Japānas audio kabeļu ražotājiem nācās meklēt alternatīvas.

FP TCS31

Jaunā stieple tiek iegūta kalšanas procesā, kurā triecienu rezultātā tiek iegūta stieple ar garu kristālu, līdzīgu OCC.

triple c

Procesa otrajā daļā  tiek iegūta vajadzīgā diametra stieple ar viendabīgu kristāla strultūru, atlaidināta, apstrādāta Alpha procesā un ir gatava kabeāla vada izgatavošnai. Rezultātā tiek iegūts vadītājs ar 99.996% vara tīrību un 101.5% vadītspēju (IACS%).

FP-TCS31

 Skanējuma raksturs ,salīdzinot ar FP-3TS762, ir krietni delikātāks, augšējās frekvences izcelās ar smalkumu, niansēm un neuzbāzību. Vidūs diapazons informatīvs un skaidrs, skatuve veidojas plaša un trīsdimesiāla. Kopumā skanējums komfortabls un neizraisa nogurumu. 

  Tomēr, sistēmām, kuru skanējums ir ar augšām bagāts, ļoti skaidrs un detalizēts , šis kabelis būtu ieteicams ar zeltītajiem spraudņu kontaktiem.

FP-TCS31_ HMS_Lessloss